dilluns, 30 de juny de 2008

Mini vacances a l'Empordà

Bona frase
Si si, encara en venen...!!

Vermell intens (i el peu del Pere)
Verd i blau intens


Pere
Roger, Èric i Richi al darrera
Un bon dinar a l'Escala
Navata

El blau de les muntanyes al capvespre

Perrea, perrea!!
Cu-cu

Contes Àrabs, Cal Bolet

Grup "Entremares"
Dansa del Vel, intermig Grup de principiants

Fusió oriental contemporani, Débora i Sara
Folklore Egipci-Baladi, grup intermig
Solo de la Montse petita
Taqsim i Percussió, grup intermig

Dansa Tribal, grup tribal
Dansa Zíngara, Conxi.
Folklore, dansa amb bastó, grup intermig
Toni "er gitano", Flamenc

dissabte, 14 de juny de 2008

Vinyes del Penedès, Primavera


Autofoto al lloc dels fets (el burro sempre va davant)

Vinyes del Camp Gran, al fons el CimLa casa on va néixer el meu pare, a les Cabanyes.."Cal Ros"
Quan era petita, sempre pensava que de gran viuria en aquesta casa, era el meu somni..(Si, si, aquesta!!!)


Vinyes de Vallformosa

dijous, 12 de juny de 2008

Yves Saint-LaurentA causa de la mort del dissenyador, els últims dies totes les revistes i diaris estan inundats d'articles que parlen d'ell.
És llegint-ne un d'aquests -on de pas vaig descobrir la seva tempestuosa vida personal-, que m'ha impactat una frase que el va fer, als meus ulls, únic:
"El millor vestit que pot portar una dona és els braços de l'home que estima envoltant-la i abraçant-la. Per les que no tenen aquesta sort, aquí estic jo per ajudar-les"... Genial.

diumenge, 1 de juny de 2008

Dona Balança...Victòria

Libra Mujer
Libra mujer es soñadora, ilusa, impulsiva, plena de ideales y encima: romántica. Es una libre pensadora, cree y lucha por la igualdad de género, discute, debate e insiste sobre sus ideas y no se queda. La Mujer Libra es una artista contenida que busca incansablemente liberarse de las ataduras que la limitan. Sabe hablar, es distinguida y tiene oportunidades y perspectivas sociales importantes. La Mujer de Libra no es garantía de fidelidad si no ama de verdad. Solamente un amor fuerte y que le dé seguridad puede mantenerla fiel en el amor. Es una mujer dulce, cálida y audaz. No es la mejor ama de casa pero tratará que su hogar tenga presencia y gusto libriano. Es curiosa e investiga hasta el último detalle cuando algo le interesa. No habrá puerta ni despacho que no estén a su alcance. Su encanto y su personalidad abre cualquier cerrojo por donde quiera entrar. Si un hombre conquista a la Mujer de Libra y logra su amor tendrá la mejor aliada para desplegar la actividad que se proponga siempre que la trate de igual a igual, en contrario tendrá, en vez de una aliada, una competencia sólida y peligrosa.
Ho he tret d'aqui http://www.zodiacguille.com/index.php?idp=78
Ja em direu els que em coneixeu si em defineix... Tant de bo!!!

Per pensar-hi...

Avui llegint el diari, he trobat unes frases que, com a mínim, em fan plantejar certes coses...

Aquí us les deixo, sense més, per pensar-hi:

"La vida és allò que passa mentre estem fent plans".

"Potser vivim per desaprofitar la vida?"

I quan ens preocupem per un problema, en comptes d'ocupar-nos de resoldre'l:

"La meva vida està plena de terribles desgràcies, la majoria de les quals no han passat ni passaran mai."

L'or del Marroc

No havia sentit mai parlar d'aquest oli, i la veritat és que em va picar la curiositat al veure un reportatge en una revista a l'avió, quan anàvem cap a Marrakech. El meu interès pels productes cosmètics em va fer llegir a fons el reportatge.
Aquest oli s'obté de les llavors de l'arbre d'argana (Argania spinosa); l'únic lloc del món on es pot trobar és en les àrees semidesèrtiques al sud-est del Marroc. Actualment la zona on estan els arbres ha estat declarada Reserva de la Biosfera per la Unesco.
Se n'obtenen fruits un cop l'any. El fruit conté un pinyol, a l'interior del qual es troben les llavors, que contenen fins un 50% d'oli.
Dues de les formes més curioses d'obtenir les llavors impliquen l'"ajuda" d'animals, o bé cabres, que mengen els fruits i escupen les llavors, o bé camells, que es mengen el fruit sencer i expulsen les llavors, indigeribles, a través de...si si, la caca!
Però per al meu consol llegeixo que la forma més habitual d'extracció és recórrer al secat al sol per a poder separar el pinyol del fruit. Després de trencar la closca, l'oli s'extreu amb un torrat previ de les llavors, i es mol manualment.
La producció és petita, doncs de cada arbre es pot obtenir al voltant d'un litre d'oli per collita.

És oli comestible i molt valorat al Marroc, però se li han donat des de sempre usos cosmètics, sobretot per les dones berebers, que l'utilitzen com a protecció contra el sol i el vent, elements als quals estan exposades amb escreix tota la seva vida.


L'únic inconvenient que li he trobat és la pudor que fa...una barreja de fum i campament gitano, de fet no se t'acosta ningú, en tot cas una cabra d'aquestes que se'l mengen suposo que vindria corrents per la familiaritat de l'aroma... Però també he de dir que després d'uns cops de posar-me'l, ja no la trobo tan desagradable...

És un hidratant excepcional, amb efectes anti-envelliment, anticelulítics i antitaques. Deixa una pell satinada i fabulosa. També reafirma la pell i protegeix del sol, a més de servir també de bronzejador. Total: L'or del Marroc!!

En la nostra visita a una farmàcia bereber, on s'elaboren productes amb ingredients naturals tant de cosmètica com medicinals, en vam comprar i us asseguro que realment és una joia, he mirat per intentar aconseguir-ne per aqui per quan se m'acabi el que vaig portar però el preu és bastant alt, a més diuen que el barregen amb oli d'oliva per allarga-lo i no és pur... haurem de tornar a Marrakech!!!!!!