dilluns, 28 de març del 2011

Comí negre

En el viatge a Marraqueix l’octubre passat, vam estar una bona estona remenant i rebent explicacions en una farmàcia bereber, que tant ens agrada... En altres ocasions hem tingut la sort de descobrir-hi l’oli d’argan, les cremes de rosa mosqueta per a la pell, i diferents olis essencials amb efectes beneficiosos per al cos, molts tipus de tè aromatitzats...és com un laboratori de bellesa i salut amb l’encant del les mil i una nits... En aquesta ocasió vam descobrir les llavors de comí negre, que sempre tinc a mà i que alleugen el cap a l’esnifar-les...buscant informació he trobat...:



El comí negre és una herba oriental que també s’anomena Ajenuz o també un nom molt romàntic, “Amor en la boira”, és una planta tònica i medicinal que s’ha utilitzat en molts països orientals des de l’antiguitat com a medecina per a tots els mals. El profeta Mahoma deia que “cura tots els mals, excepte la mort”. Més enllà del seu ús per a la tos, els bronquis, alleujar les migranyes, aclarir el nas i el cap, contra la grip o inclús com a abortiu, el seu ús més interessant està en la possibilitat de comportar-se com un controlador d’andrògens (ull per als homes, però...a mi em fa falta???) El seu alt nivell en zinc sembla augmentar la testosterona. (...)



A més a més de la verificació de les seves propietats antibacterianes i antifúngiques, segons diferents estudis clínics, en els últims anys s’han avaluat els efectes antiinflamatoris i analgèsics de les llavors, així com també s’ha confirmat el seu poder antioxidant.


Vaig comprar les llavors en una “Apothèke” bereber, al bell mig de la medina de Marrakech, on es poden trobar les millors espècies del món d’elaboració bereber.



El farmacèutic ens va explicar com obtenir els seus beneficis de la forma més ràpida: Es posa la mida com una cullereta en una tela i es tanca bé perquè les llavors quedin compactes, es frega fort contra la mà perquè s’activi l’olor i s’esnifa (pica molt, com si fos pebre), a l’acte notes els seus beneficis, es repeteix l’operació amb l’altre orifici nasal...


 La flor de la planta del comí negre

Les llavors tal com les conec

Més beneficis que se’ls hi atribueix a les llavors i a l’oli essencial obtingut d’aquestes llavors, que es pot prendre en càpsules o aplicar directament sobre la pell: Contra la pèrdua de memòria, per calmar els dolors dels còlics renals...i per guarir de les picadures d’escorpí!!!...Reforça el sistema immunològic, té les propietats positives de la cortisona però no les negatives, pot baixar el nivell de colesterol i la pressió sanguínia, enforteix els cabells, indicat per als problemes respiratoris i asmàtics, cura malalties de la pell, problemes metabòlics i malalties cròniques degeneratives, contra el reuma, la diabetis, acidesa d’estómac, vòmits, gasos, hemorroides, colon irritable, diarrea, estrenyiment, problemes hormonals diversos i pedres a la vesícula biliar i ronyó, estrés, estries i debilitat del teixit conjuntiu, dolors menstruals, problemes coronaris, sobrepès, infeccions bucals i dentals, agulletes!!!, contusions i dolors musculars per lesions, rejovenidor de la pell i tractament contra l’acné, millora les defenses, augmenta la fertilitat, actúa contra paràsits...


L’oli essencial de comí negre, es molt escàs i valorat, i també s’anomena l’OLI DELS FARAONS. Té la propietat que ens faltava, ens protegeix contra el càncer. Si ja tenim la malaltia, ens ajuda a prevenir els efectes nocius dels tractaments de quimioteràpia. El seu principal component, la timoquinona, inhibeix la proliferació de cèl•lules cancerígenes. A més, ens ajuda a augmentar les defenses de l’organisme contra bactèries, fongs i virus.




Aquest cap de setmana esperem trobar-ne...